Sri Lanka February 2026 dag 10-15
21 februari 2026 - Negombo, Sri Lanka
Even samenvattend vanaf Tangalle tot Negombo, de laatste halte voor retour België.
Tangalle is een kuststadje, maar wel op zijn Sri Lankaans, gezellig maar niet al te proper. Buiten de stad en tusen de lagoons waar veel hotelletjes liggen is het leuk toeven. De jungle tot aan het strand met serieuze golven. Kost me moeite om uit het water te geraken. Doet me denken aan de Landes in Frankrijk.
Immense stranden waar je alleen op lijkt te zitten. Enkel als hotelgasten de pool verlaten, loopt er een beetje volk. En stranden zijn onwaarschijnlijk clean.
Je kan hier heel goed eten in kleine familierestokes in de jungle. Vis, veel vis. Hemels lekker, vers en zeer goedkoop. Het weer is ondertussen een pak beter met veel zon, dus ook heet.
Galle is heel aangenaam, het oude stadsgedeelte dan. Alle gebouwen nog uit de Hollandse en nadien Engelse koloniale periode’. Veel horeca en shops, maakt alles heel leuk, wat on-Sri Lankaans.
Na een nacht Galle op naar Negombo, vlakbij de luchthaven. Dit is meer het Azië zoals ik het ken. Druk, vuil, wat verpauperd. Deze morgen om 6 uur even naar de vismarkt getuktukt, dat is een belevenis. Drukte van jewelste en verrast door vele verschillende soorten vis die ze hier aanbieden. En heel veel tonijn, wist niet dat die hier zaten.
Nu even in hotel aan de pool, want stevig warm. Tijd om naar gewoonte mijn bevindingen neer te pennen.
Je moet hier geluk hebben met het weer, dat hadden wij deze keer minder. Warm maar te weinig zon en in het gebergte regelmatig regen.
Het is hier goedkoop, eten kan je met twee voor minder dan 20 euro, inclusief voldoende drank.
Sri Lankanen zijn zondermeer vriendelijk, waarschijnlijk omdat het gros boedhisten zijn, die staan daarom bekend.
Cultuur heb je hier minder maar natuur en vegetatie zijn overweldigend. Ben denk ik nooit in een vruchtbaarder land geweest dan dit.
Heel veel reizigers met nog zeer jonge kinderen.
Ik heb Azië nu wel gezien, veel herhaling van wat we al gedaan hadden. Verwend zeker?