Sri Lanka February 2026 dag 1

8 februari 2026 - Habarana, Sri Lanka

Piep, piep, piep, ….!!! Ik kan het ni meer horen. Ge kent het wel, het uitermate irritant deuntje van de Brussels Airport terminalshuttles, bedoeld om de minder mobiele reizigers naar hun gate te brengen, maar exclusief gebruikt door onze zwarte Afrikaanse medemens. Het kan niet anders of dat moet ginds. op hun ticket worden vermeld als inclusief in de prijs. Nu goed, na twee vluchten met dat gepiep nog in je oren, via Doha om 2 uur ‘s nachts in Colombo,Sri Lanka, geland. Daarna onmiddellijk dik 3 uur taxi naar Habarana-Sigiriya.  Ik wilde me immers een nacht hotel besparen, ge kent me. De banen liggen er beter bij dan bij ons - wat uiteraard elke Belg die elders in de wereld zit kan zeggen - maar ook weing vuiligheid, alleen olifanten die duidelijk nog nooit van fluohesjes hebben gehoord en je dus geregeld dwingen tot een noodstop. De bekende Franse fluo-anarchisten kunnen beter hier een campagne starten.  Na een powernap (we kregen onze kamer reeds om 5 uur ‘s morgens, kan alleen in het Oosten denk ik) deze dag wat wezen chillen. Zwemmen in de pool, met de tuktuk wat locals gaan ambeteren en kennisgemaakt met de Lion, een wreed goei pilske in de juiste fles, 625ml.😉 Straks dinerke en dan goei dutje want om 5uur op en naar de Lion Rock.