NZB 4 June 2024
10 juni 2024 - Cuando-Cubango, Angola
Meteen de volgende blog want vanmorgen in Manutoni camp de wifi uitgevallen. Voor vertrek op deze toch wel unieke plaats doen we nog een self game drive in Etosha NP en jawel, we zien hem, de einige echte Lion King, alhoewel ik het moet stellen met de foto van de Simon want ik noch die van ons kunnen geen leeuw ontwaren in de bushes, da belooft voor in Botswana.
De rit naar Rundu is opnieuw lang maar alles asfalt en alles echt Afrika, het ene dorp na het andere. Emma belandt in een morele crisis omwille van de confrontatie met de armoede en het weinige materiele dat de doorsnee Namibiaan hier lijkt te hebben. Na enkele glazen witte wijn was de crisis echter meteen bedwongen en nu hangt ze aan de bar en aan haar wijnglas aan de Okavango River met 30 meter aan de overkant Angola, vandaar dat onze locatie nu ook meteen Angolees lijkt. Maar ik kan jullie geruststellen, we zitten nog steeds in Namibië. Straks gaan eten hier in de lodge en ik vermoed dat het ook echt Afrikaans zal zijn dus zal mijn maag maar al ontsmetten met de nodige liters gerstevocht. De crew van deze lodge is in deze alvast uiterst behulpzaam.
Nu hopen dat de Hippo’s in het water blijven vannacht, want onze hut ligt vlak aan de rivier en ik vrees dat mijnen Deet of muggenspray niet zal volstaan.
Allé, de groeten en tot morgen vanuit het zonnige Rundu met een aangename 28 graden.