NZB 5 June 2024
12 juni 2024 - Bagani, Namibië
Geen wild gespot vanuit de N’kwazi lodge in Rundu, dus na een hartelijk ontbijt aangezet richting Divundu verder naar Bagani en Ngepi camp aan het begin van de Caprivi strip. Laatste kilometers even zoeken en door het mulle zand, alleen te behappen door 4x4’s. Het kamp gesitueerd aan de Okavango en ook aan het einde van de gelijknamige delta is waanzinnig. We logeren in een treehouse vlak aan de oever waar bij valavond de hippo’s aan wal komen om te grazen. Vanuit je bed heb je zicht op kuddes olifanten aan de overkant van het water, water waar je best geen pootjebaadt omwille van de habitat van de crocs, niet de sloefkes maar die uitegrokken leren lappen met een muil groter dan de grotten van Han.
Waanzinnige zonsopgang te bewonderen vanuit mijn bed, in openlucht en bijgevolg ook stevig koud. De geluiden ‘s nachts, schitterend. Je hoort ze allemaal,de Afrikaanse junglebeesten, op de gevleugelde exemplaren na. Maar niets overtreft het gegrom van grazende hippo’s twee meter beneden je, links en rechts van je bed. “Pretty weird” zo een homp vlees ‘s nachts naast je - en ik ben al wat gewoon met die van ons - wetende dat dit de meest moorddadige beesten zijn op het Afrikaanse continent. Ga ontbijten nu en wat connecteren met de andere gasten in het kamp, een mengelmoes aan nationaliteiten met zelfs een landover truck vol Hollanders. Het wordt zondermeer een ontspannende rustdag.